Bijspelen als vakantieopvang

11 Jun 2017

Bijspelen als vakantieopvang

Help! Het is vakantie!

Er zijn in Vlaanderen zo’n 600.000 kinderen tussen 2,5 en 12 jaar. Niet alle ouders kunnen terugvallen op een uitgebreid familiaal netwerk. Uit onderzoek blijkt dat amper 1 op 17 kinderen terecht kan in de reguliere georganiseerde buitenschoolse kinderopvang.

Bovendien is deze vorm van vakantieopvang tamelijk duur. Dankzij het unieke concept van Cokido-groepen en een nieuwe online platform kunnen ouders via een beurtrolsysteem nu gemakkelijk zelf de opvang organiseren. 1 dag de kinderen opvangen betekent dat je op de andere dagen van de week vrij bent. Bijspelen is laagdrempelig, veilig, budgetvriendelijk en in de buurt.
“Met bijspelen en Cokido.org bieden we voor het opvangtekort” zegt Eefje Cottenier, projectverantwoordelijke van De Stuyverij.

Er is een nijpend tekort aan opvang buiten de schooluren. De Stuyverij begeleidde het afgelopen jaar zo’n 250 families rond het zelf organiseren van buitenschoolse kinderopvang in bijspeelgroepen. Via het online platform www.cokido.org kunnen ouders zelf de beurtrol opstellen, afspraken maken en de opvang organiseren.