Locaties van Disneyfilms die je echt kan bezoeken

12 Jun 2017

Locaties van Disneyfilms die je echt kan bezoeken

Oké, je kan Disneyland gaan bezoeken in Parijs, Tokyo, Hong Kong, Shanghai, Anaheim en Florida, maar de locaties waarop de films gebaseerd zijn, zijn mogelijk nog indrukwekkender. We nemen je mee op een ontdekkingstocht in alle uithoeken van de wereld.

1. De Kleine Zeemeermin

Starten doen we in Zwitserland, waar je met zicht op het meer van Genève het prachtige kasteel van Prins Erik uit De Kleine Zeemeermin kan ontdekken. Het Château de Chillon vind je in Veytaux, nabij Montreux, en werd gebouwd de dertiende eeuw. Het is tot op heden één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Europa. Kortom, zwemmen waar Ariël zwom!

Wonen nabij Genève is dan weer geen sinecure. De Zwitserse luxestad staat namelijk op de zevende plek in de ranglijst van duurste huursteden. Per persoon moet je maandelijks gemiddeld 1.230 euro neertellen.

2. Finding Nemo

Blijven zwemmen, blijven zwemmen! Dat deed Nemo ook in Sydney. Sterker nog, jij kan dat ook doen. Zoals je op de foto kan zien zwemt Nemo aan de horizon van de Australische stad, met het Opera House als achtergrond. Onder water hebben de makers hun inspiratie gevonden toen ze gingen duiken in Hawaii.

Oh ja, het beroemde 42 Wallaby Way van tandarts P. Sherman, waar Nemo uiteindelijk gevangen zit, bestaat helaas niet. Maar wonen in Sydney kan je wel doen. Je moet er wel 1.140 euro per maand voor neertellen.

3. Belle en het Beest

Belle en het Beest is de meest recente Disneyfilm die recentelijk werd verfilmd. Het dorp waar Emma Watson als Belle vertoefde kan je nu ook bezoeken. Het pittoreske dorp met dito pleintje is niets minder dan het onbekende Franse Eguisheim. Een volwaardige citytrip is het niet, maar tussenstop in een road trip door de Elzasstreek is een must.

Nog meer locaties ontdekken:
http://www.zimmo.be/blog/2017/06/09/deze-locaties-...