Zo bereid je je kind voor op een kamp

20 Mar 2017

Zo bereid je je kind voor op een kamp

Tel Samen Af

Hang ergens in huis een prentje of uitnodiging voor het kamp met een kalender erbij. Zo kan je samen met zoo of dochter al een tijdje op voorhand beginnen aftellen. Het aankruisen van de data op de kalender geeft je kind de kans om bepaalde vragen te stellen over het kamp en jij kan spontaan beginnen vertellen over de activiteiten.

Blijf positief

Uit je kind onzekerheid of zelfs angst over hoe het kamp zal verlopen? Stel hem dan altijd gerust. Focus op alle leuke dingen die hij gaat doen, en maak duidelijk dat de leiding altijd voor hem klaarstaat als hij het lastig heeft.

Als je zelf onzekerheden of vragen hebt, aarzel dan niet om ze op voorhand al aan de leiding te stellen. Als je zelf gerust bent, kan je ook je kind gemakkelijker geruststellen.

Maak pakketjes met kleding

Als je kind nog klein is, dan is het gemakkelijk voor hem als je pakketjes maakt waarin telkens een outfit voor één dag zit. Op een zakje met een outfit plak je telkens een sticker waarop het type weer getekend staat voor dat pakketje. Je oogappel kan dan - eventueel met de hulp van de leiding - de juiste outfit kiezen voor elke dag.

GSM mee op kamp?

Uit onderzoek blijkt dat 67% van de groepen toelaat dat jongeren hun gsm meenemen op kamp. Voor jou als ouder kan het een geruststelling zijn als je kind een gsm bij heeft.

Hou echter altijd rekening met de afspraken die voor de groep gelden: de hoofdleiding heeft dit soort beslissingen weloverwogen gemaakt. Om de goede orde te bewaren, moet elk kind én zijn ouder zich daaraan houden. Dwing je kind dus niet om je op bepaalde momenten te sms`en als de leiding dat niet tkleine fotooelaat.

Neem voorzorgsmaatregelen

Het is verstandig om je ook voor te bereiden op onvoorziene omstandigheden: wat als je kin ziek wordt? De leiding heeft vast wel EHBO-spullen bij voor kleine ongevalletjes of verkoudheden.


Bron: DKVhospi.be